Често постављана питања

ПИТАЊЕ #1
Да ли ће стикери (налепнице) одговарати мојој тастатури?

ОДГОВОР
Стикери одговарају тастерима на лаптоп компјутерима стандардних димензија и стандардним тастатурама за десктоп компјутере. Препорука је да измерите димензије тастера на вашој тастатури. Уколико су тастери мањи од 13,7 × 12 mm (висина × ширина) стикери неће одговарати.

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #2
Да ли ћу оштетити тастатуру ако пожелим да уклоним стикере?

ОДГОВОР
Стикери не оштећују тастатуру али препорука је да после уклањања стикера тастере очистите са нпр. медицинским бензином и ватом, пошто је могуће да на неким местима остане мало везива.

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #3
Шта се подразумева под једним језичким комплетом?

ОДГОВОР
Један језички комплет садржи налепнице (стикере) за слова, знаке интерпункције и бројеве са знацима интерпункције (изнад слова), за једну тастатуру (као што је приказано на сликама). Поред језичких модела постоји посебан комплет за остале ознаке на тастатури - МОДЕЛ Х.
Цена једног комплета је 250 динара.

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #4
- Да ли су стикери провидни?

ОДГОВОР
Не, стикери су на црној подлози.
Погледајте видео снимке корисника: ВИДЕО 1, ВИДЕО 2

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #5
- Како вршим плаћање?

ОДГОВОР
Приликом попуњавања формулара за наручивање имате две могућности за плаћање:

ПЛАЋАЊЕ ПРЕКО РАЧУНА - поштарина је 50 динара (фиксно, без обзира на количину).
Уплата на рачун подразумева да своју наруџбину можете платити (као физичко лице) општом уплатницом  на било ком уплатном месту (поште, банке...). Такође, уплату можете извршити и електронски (web banking).
Податке које је потребно навести на уплатници добијате од нас путем имејла непосредно након наручивања.

ПЛАЋАЊЕ ПОУЗЕЋЕМ - поштарина је око 360 динара (у зависности од количине, не више од 400 динара).
Слање преко курирског сервиса дан након наручивања, испорука следећег дана. Стикере плаћате готовином приликом преузимања.

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #6
- Којим сервисом шаљете стикере?

ОДГОВОР

- У случају када сте изабрали да плаћање извршите УПЛАТОМ НА РАЧУН, на имејл добијате податке које је потребно навести приликом уплате. Стикере шаљемо након прокњижења уплате (у случају празника први следећи радни дан).
Писмоносна пошиљка се испоручује преко ЈП Пошта Србије (није у питању курирска служба тј. брза пошта), што значи да ће поштар донети писмо са стикерима на адресу коју сте навели приликом наручивања и убацити га у Ваше поштанско сандуче. На сајту Поште је наведено да је време испоруке писама најкасније у року од 5 (пет) радних дана не рачунајући дан пријема.  

- Уколико сте изабрали опцију да стикере платите ПОУЗЕЋЕМ, откупна пошиљка се испоручује преко Post Express курирског сервиса. Стикере шаљемо наредног дана од дана наруџбине (у случају нерадног дана први следећи радни дан) што значи да стижу другог радног дана од дана наруџбине (до 19 часова).
На дан испоруке од курирског сервиса ће те добити SMS поруку са информацијама у вези преузимања пошиљке. Курир ће донети откупну пошиљку на адресу коју сте навели приликом наручивања, уручити стикере и извршити наплату. У случају да у тренутку када курир донесе пошиљку не буде никога да је преузме, у поштанском сандучету ће те затећи извештај у којем ће бити наведено у којој пошти је можете преузети.

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #7
- Да ли је могуће наручивање из иностранства?

ОДГОВОР
Цена једног комплета за иностранство је 2,3 € + поштански трошкови од 3,8 € (до 20 комплета).
Плаћање из иностранства се обавља преко PayPal сервиса.
Приликом наруџбине која подразумева испоруку у иностранству, пошиљкa се испоручујe као препоручено писмо (у којем се налазе стикери).

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #8
- Да ли стикерe имате увек на стању?

ОДГОВОР
Због веома мале потражње, ову делатност не обављам трајно тј. израда је по поруџбини (мада се може десити да стикере имам тренутно на стању).

--------------------------------------------
ПИТАЊЕ #9
- Колико траје гаранција?

ОДГОВОР
Гаранција је 3 годинe (стандардном употребом) за континуирани рад на једној тастатури (једно лепљење).

Стикери су заштићени ламинатном фолијом и стандардном употребом (бeз контакта са течностима) је практично немогуће да се стикери оштете (излижу).
Постоји шанса да стикери који се налазе у екстремно прашњавим условима (радионице) временом изгубе својство пријањања на тастер и ако би се то десило пре истека гаранције, уз приложену фотографију тастатуре, добијате бесплатну замену (гарантујемо да ће и у таквим условима трајати најмање 3 године).
Гаранција не важи уколико после краћег периода (више од 15 минута) од како сте налепили стикере, пожелите да их скинете и налепите на другу тастатуру (везивни лепак је у том случају оштећен).

Библиотеци једне школе смо донирали стикере који су залепљени 2011. године и до овог тренутка су функционални и у одличном стању (фебруар, 2022).

Целокупан процес израде (дизајн и производња) je одрађен у Републици Србији.
MADE IN SERBIA

--------------------------------------------

Контактирајте нас за додатна појашњења.

STIK logotype